Mégsem lesz pilótasztrájk, megállapodott a szakszervezet a Lufthansával

2022.09.06. 20:01
Lefújta a Lufthansa pilótáinak szerdára szervezett sztrájkját a Vereinigung Cockpit szakszervezet, miután megállapodtak a céggel.

Kedden kulcsfontosságú részmegoldásban állapodott meg a Lufthansa és a cég pilótáit képviselő szakszervezet. Ezt követően már csak a részleteket kell kidolgozniuk – írja az Airportal.

A tárgyalások délelőtt 10 órakor kezdődtek, amelyek nagy időnyomás alatt zajlottak, mivel a munkabeszüntetés esetén a Lufthansának járatokat kellett volna törölnie.

A sztrájk lemondása jó hír, különösen az ügyfelek számára. Járataink az elkövetkező napokban a terveknek megfelelően indulnak. Örülünk, hogy a szakszervezettel folytatott konstruktív megbeszéléseken sikerült megoldást találnunk a problémára 

– fogalmazott a Lufthansa szóvivője.

lap beszámolója szerint a hosszú távú, fontos kérdések megbeszélését a következő évekre halasztották.

Mint megírtuk, a német légitársaság utasszállító divíziójánál két-, míg a cargo üzletágnál háromnapos sztrájkot hirdettek meg szeptember 7-étől. A pilóták idén 5,5 százalékos béremelést, a következő években pedig automatikus inflációkövetést akartak kiharcolni. 

A szakszervezet korábbi munkabeszüntetése miatt szeptember 2-án több száz járatot kellett törölnie a Lufthansának, ami miatt tömegek tiltakoztak a delhi Indira Gandhi nemzetközi repülőtéren.