Az Agrárminisztérium tudatosabb fogyasztásra ösztönzi az embereket

2022.09.07. 16:21
A mai nap legfontosabb célja jó reklámot biztosítani a magyar iparnak és a magyar termékeknek – közölte Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára.

Az államtitkár Hatvanban, a 16. Coop Rally rajtján kijelentette: az Agrárminisztérium a kezdetektől fogva fővédnökként támogatja a versenyt, mivel a szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a belföldi termékek népszerűsítésére. A politikus szerint ez azért lényeges, mert a hazai élelmiszeripar sikere a magyar gazdák, a magyar termelők és a magyar vállalkozások együttműködéséből adódik össze.

Nobilis Márton úgy látja, többet kellene beszélni az élelmiszerek pazarlásáról is, aminek a mérséklése szintén összefogást igényel. Az államtitkár a Coop Rally megnyitójának helyszínén, a Lipóti Pékségben tett gyárlátogatáson elmondta: jó látni a korszerű, minden igényt kielégítő sütőüzem működését, amelyet 7 milliárd forint kormányzati támogatással összesen 20 milliárd forintból építettek meg – áll az agrártárca közleményében.

Nobilis Márton kiemelte azt is, hogy a magyar élelmiszer elismert, megbízható, kiváló minőségű és biztonságos, ezért a mostani (2021–2027-es) uniós támogatási időszakban

a Vidékfejlesztési programból 750 milliárd forintot különített el a magyar kormány élelmiszeripari fejlesztésekre.

Hozzátette: a kormány és az Agrárminisztérium azért dolgozik, hogy minden magyar szívében legyen egy iránytű, amely megmutatja, merre találják a magyar termékeket, hová érdemes nyúlni a boltok polcain.