Nagy bajban van Göd, huszonnégyszeres áron juthatnak gázhoz a jövőben

D  AS20220609020
2022.09.13. 18:10
Újabb települést ért utol a gázáremelkedés, ezúttal Balogh Csaba, Göd polgármestere számolt be Facebook-oldalán a várost ért terhekről.

Balogh Csaba, a település polgármestere közösségimédia-oldalán írt arról, hogy hiába sikerült Göd városának kifejezetten előnyös szerződést kötnie a földgázzal kapcsolatban 2020-ban – aminek értelmében 24 hónapra negyvenmillió forint körül fizettek a gázért –, mostanra ez drasztikusan megemelkedett.

Amint írta, a szerződéskötés után először a Covid, majd a háborús helyzet következtében erősen megugrottak az árak, és jelenleg egy évre ötszázmillió forintba kerül csak a gáz.

Két évig a korábbi, előnyös szerződésnek köszönhetően nagyon jó áron kapta Göd városa a gázt, most viszont huszonnégyszeres áron tudja majd csak beszerezni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy „ugyan ez az áremelkedés az önkormányzati intézmények gázellátására vonatkozik, a lakosokra az állami intézkedések, hatósági árak, egyebek hatnak – ugyanakkor ne felejtsük: ezt az árat is az átlagember adójából kell majd megfizetni, hisz az intézményeinknek működniük kell”.

Éppen hétfőn számoltunk be egy hasonló esetről, amiről Csách Gábor, Balassagyarmat polgármestere írt Facebook-oldalán. Tájékoztatása szerint az MVM hivatalos gázárajánlata alapján majdnem tizenhétszeres áron kapná a gázt Balassagyarmat, valamint további kilenc város és egy budapesti kerület.

(Borítókép: Balogh Csaba. Fotó: Kovács Tamás / MTI)