Beválasztották az európai vasúti szervezet vezetőségébe a MÁV elnök-vezérigazgatóját

2022.09.20. 06:18
Pafféri Zoltán, a MÁV elnök-vezérigazgatója is bekerült az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közösségének (CER) Vezető Bizottsága tagjai közé, melyről a szervezet berlini közgyűlésén született döntés.

Az Európai Vasúti és Infrastruktúra Társaságok Közösségének (CER) Vezető Bizottsága új tagjának választották Pafféri Zoltánt, a MÁV elnök-vezérigazgatóját a szervezet berlini közgyűlésén – tájékoztatta a MÁV Zrt. az MTI-t.

A közlemény szerint a CER Vezető Bizottsága ülésén a résztvevők az ukrajnai helyzet vasúti szektorra gyakorolt hatását, illetve a vasutak segítségnyújtásban betöltött szerepét is megvitatták.

Pafféri Zoltán arról is beszámolt, hogy a MÁV-START eddig körülbelül 850 000 szolidaritási jegyet adott ki az Ukrajnából menekülteknek.

A háború sújtotta országból érkező gabona szállításáról elmondta, hogy augusztus elejéig 4600, gabonával megrakott vagon várakozott a határátlépésre, azonban az árufuvarozó vállalatokkal végzett közös munkának köszönhetően augusztus végére 3000-re csökkent ez a szám.

A MÁV közleményében hangsúlyozta: a CER Vezető Bizottsága a szervezet fő döntéshozatali szerve, így a tagságnak köszönhetően a MÁV–Volán-csoport jobban tudja érvényesíteni és képviselni a magyar, valamint a kelet-közép-európai vasúti érdekeket a lobbiszervezetben.