16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Kompenzációs csomaggal segíti munkavállalóit a Magyar Bankholding

2022.09.29. 12:48
A megváltozott gazdasági körülmények miatt többek között rendkívüli, egyösszegű, egyhavi bérkifizetéssel támogatja munkavállalóit a Magyar Bankholding. A kompenzációra több ezer, jellemzően támogató területen dolgozó munkatárs jogosult. A kompenzációs csomag részeként munkaidő-kedvezményeket is bevezetnek.

Összesen 3 milliárd forint értékű kompenzációs csomaggal támogatja munkavállalóit a Magyar Bankholding a megváltozott gazdasági körülmények miatt – olvasható a szerkesztőségünknek küldött közleményben. A csoport munkatársai pozíciótól, bérsávtól függően, soron kívüli alapbérfejlesztésben, több szakterületen egyhavi karácsonyi juttatásban, valamint kibővült cafeteriacsomagban és családosoknak nyújtott munkaidő-kedvezményekben részesülhetnek.

Bár idén már végrehajtottunk egy jelentős mértékű általános béremelést és kibővítettük szociális juttatásaink körét, az inflációs környezet miatt fontos volt a Magyar Bankholding vezetősége számára, hogy kollégáink kompenzációját versenyképes szinten tartsuk, ezért döntöttünk az újabb bérfejlesztés mellett

– mondta Dobi Kitti, a Magyar Bankholding humán erőforrásért felelős vezérigazgató-helyettese. Hozzátette, „az anyagi juttatásokon túl extra szabadnapokat is biztosítunk kollégáinknak, mivel tudjuk, hogy a hármas bankfúzió különleges munkaterheléssel jár”.

A béremelést október 1-jétől vezetik be, melyben több ezer munkavállaló részesülhet a próbaidő letöltését követően. A rendkívüli, egyösszegű, egyhavi bérkifizetésre a mozgóbérben vagy egyéb pluszjuttatásokban nem részesülő, jellemzően támogató területen dolgozó több ezer munkatárs jogosult.

A két intézkedés összköltsége 2 milliárd forint. További fontos lépés a Magyar Bankholding tagbankjaiban működő cafeteria-rendszer harmonizációja és kiterjesztése, amely több ezer munkatárs számára az eddigi keret duplázódását jelenti, ennek pluszköltsége eléri az 1 milliárd forintot.

Az átfogó intézkedéscsomag elemeként a bankcsoport minden munkatársára kiterjeszt több, a jogszabályok által garantáltak feletti munkaidő-kedvezményt is. Házasságkötés esetén 3 nap szabadság igényelhető a dolgozóknak, a szülők és nagyszülők pedig évente akár 3 nappal többet maradhatnak családjaikkal – a törvényileg előírt pótszabadságon felül – áll a közleményben.  • Hírek
  • Hírek