16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Hárommilió forintos támogatást kap a makói önkormányzat a Continentaltól

2022.09.30. 15:36
Makó legnagyobb munkáltatója, a ContiTech a városvezetéssel való egyeztetések alkalmával értesült az önkormányzat kihívásokkal teli helyzetéről, ezért úgy döntött, hogy hárommillió forinttal támogatja.

Hárommillió forintos támogatást nyújt a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a város önkormányzatának az energiaválság okozta nehéz helyzetben – írja a Délmagyar. A lap beszámolója szerint a cég aktív kapcsolatban áll a városvezetéssel, a közelmúltbeli egyeztetésekkor értesült az önkormányzat helyzetéről.

A jelenlegi körülmények mellett kötelezettségünknek éreztük a város legnagyobb munkáltatójaként, hogy a mostani lehetőségeinknek megfelelően enyhítsük a város terheit. Ezt a döntést hozta vezetőségünk annak ellenére, hogy komoly kihívásokkal küzdünk, és a makrogazdasági környezet is nagy költségnyomást gyakorol az üzletmenetünkre

– fogalmazott Szűrszabó Levente, a makói ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. gyárigazgatója.

A támogatást a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft. a Makó Város Fejlődéséért Alapítványon keresztül juttatja el az önkormányzathoz. Az alapítvány biztosítja a rászoruló makói családok számára a tűzifaosztást, a nehéz sorsú családok támogatását és tartós élelmiszerek adományozását. 

A gyárigazgató elmondta, hogy a Continental makói gyára hamarosan évközi béremelést tervez adni a dolgozóknak a reálbérek védelme érdekében. Úgy véli, az energiaköltségek, a nyersanyagok és a logisztika jelentős drágulásának hatásait az elnyert új projektek és a munkatársak hatékonysága sem tudta teljesen kompenzálni, de jó úton haladnak, hogy a gyár helyzete stabilizálódjon.

„Egyre több irányból érkeznek a kihívások, még nem jelenthetjük ki, hogy megoldódtak a problémáink. Ilyen időkben az együttműködés kiemelten fontos, ezért a helyi önkormányzattal is szeretnénk erősíteni a kapcsolatunkat, össze kell fognunk a közös jövőnk érdekében” – mondta Szűrszabó Levente a lapnak.  • Hírek
  • Hírek