Mintegy 3,5 milliárd forintból fejleszti digitális oktatását a Miskolci Egyetem

2022.09.30. 19:30
Mintegy 3,5 milliárd forintot nyert el a Miskolci Egyetem az oktatás digitális fejlesztését szolgáló négyéves projektre – tette közzé pénteken a felsőoktatási intézmény.

A Miskolci Egyetem közleménye szerint a Széchenyi Terv Plusz pályázatának nyertese az oktatás digitális fejlesztését szolgáló négyéves projekt megvalósítását idén júniusban kezdte el, a projekt kivitelezése 2026 áprilisáig fog tartani. Ezalatt a digitális oktatás módszertanának kidolgozása, a gyakorlati oktatást segítő digitális infrastruktúra fejlesztése, valamint az információtechnológia használatához kapcsolódó hallgatói és oktatói készségek megalapozása is megtörténik – írta meg az MTI.

A projekt része az informatikai hálózatfejlesztés, a digitális eszközpark megújítása és kapacitásbővítése, illetve egy intézményi szintű egységes, zárt rendszerű távolléti és hibrid oktatást támogató környezet megteremtése. Az informatikai hálózaton megvalósuló képzésekhez e-learning tananyagfejlesztés is társul, amely hallgatói támogatási rendszerrel bővült, kiemelt figyelmet fordítva a nőkre, valamint a hátrányos helyzetű és a fogyatékossággal élő hallgatókra.

Hozzátették azt is, hogy a megvalósítandó fejlesztés olyan oktatási innovációs elemeket is tartalmaz, mint a mesterséges intelligencia használata, a képzésekben megszerezhető kompetenciák munkaerőpiaci igényeken alapuló fejlesztése, valamint a gyakorlati oktatást szolgáló komplex tudásbázis összeállítása.  • Hírek
  • Megtakarítás