16:00, December 06.
Marokkó 1
Spanyolország 0
Education City Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 06.
Portugália 6
Svájc 1

Egy brit házaspár a gyermekével autóban tölti az éjszakákat a magas rezsiköltségek miatt

2022.10.03. 21:22
Egy kétségbeesett, kisgyermekes brit házaspár kénytelen volt autójában aludni néhány holmival, hogy a megélhetési válságban kicsit enyhüljön a rezsiköltségük terhe, amely országszerte sújtja a háztartásokat.

A család, melyet péntek este egy Kia utasterében alvás közben találtak meg Leedsben, néhány ruhadarabot használt, hogy melegen tartsa magát – közölte a kiszolgáltatott polgárokat támogató csapat. Attól tartanak, hogy egyre több család hajléktalanná válik az Egyesült Királyságban a rezsi, az élelmiszerek és a jelzáloghitelek növekvő költségei miatt, mivel sok háztartás küzd a megélhetésért

Mint arról lapunk beszámolt, a brit háztartások kétharmadában télre beáll az energiaszegénység.

A Sebezhető Polgárokat Támogató leedsi szervezet (Vulnerable Citizen Support) elmondta, hogy bejelentést kapott két felnőttről, akik a városban az autójukban aludtak. Amikor azonban megérkeztek, hogy felmérjék a helyzetet, rájöttek, hogy egy kisgyermek is van a párral – írja a Mirror.

A családnál csak néhány szatyornyi ruha volt, és nem sok más – jelentette a jótékonysági szervezet.

A Vulnerable Citizen Support kifejtette, egy olyan helyzettel találkoztak, amely eddig nem volt szokványos.

A támogató csoport a hétvégén talált egy szállodát a családnak, és most vizsgálja a lehetőségeket, hogy hosszú távon segítsen rajtuk, például kauciót fizet, hogy még a hidegebb időjárás beállta előtt beköltözhessenek egy otthonba.

Miután a csapat megosztotta a felhívást a közösségi médiában, többen felajánlottak a családnak egy szabad szobát.  • Hírek
  • Hírek