11:00, November 26.
Tunézia 0
Ausztrália 1
al-Dzsanúb Stadion D csoport
14:00, November 26. ÉLŐ
Lengyelország 0
Szaúd-Arábia 0
Education City Stadion C csoport
17:00, November 26.
Franciaország 0
Dánia 0
974 Stadion D csoport
20:00, November 26.
Argentína 0
Mexikó 0

Messze még, hogy javítani tudják az Északi Áramlatot, a Gazprom is bejelentkezett

32K88TA-preview
2022.10.04. 21:36
A Nord Stream AG, az Északi Áramlat üzemeltetője a kért engedélyek hiánya miatt még nem tudja megkezdeni a vezeték sérült szakaszainak vizsgálatát és helyreállítását – közölte a vállalat. Előfordulhat, hogy több mint 20 munkanap is szükséges a felmérési kérelem feldolgozására.

„A Nord Stream AG a mai napig nem tudta felmérni a vezeték sérült szakaszait, mivel nem kapta meg a szükséges engedélyeket, amelyeket korábban kért” – olvasható a vállalat közleményében. A két Északi Áramlat vezetéket szeptember végén támadták meg, ami miatt négy helyen is szivárog. A svéd hatóságok szerint különösen a Balti-tengeren tilos a hajózás, a horgonyzás, a búvárkodás, az irányított tengeralattjárók használata és a geofizikai térképezés annak érdekében, hogy a sérült területek körül vizsgálatot lehessen végezni.

A dán hatóságoktól kapott információk szerint a Nord Stream AG felmérésre vonatkozó kérelmének elbírálási határideje több mint 20 munkanapot vehet igénybe

közölte az Északi Áramlat üzemeltetője.

Emellett a Nord Stream AG által bérelt és a felméréshez felszerelt hajó tulajdonosa arról számolt be, hogy „jelenleg nincs engedélye a norvég külügyminisztériumtól arra, hogy elinduljon a helyszínre”. Az Északi Áramlat üzemeltetője most folytatja a munkát az összes illetékes hatósággal.

Az Északi Áramlat 2 üzemeltetője, a Nord Stream 2 AG korábban bejelentette, hogy a rendőrségi nyomozás befejezése és a gázszivárgás területén lévő kordon feloldása után megkezdi a vezeték ellenőrzését.

A svédek nyomoznak

A svéd ügyészek áttekintik az Északi Áramlat vezetékekben okozott károkkal kapcsolatos rendőrségi nyomozás anyagát, és döntenek a további intézkedésekről – közölte a svéd ügyészség egy korábbi közleményében.

Moszkva azonban bejelentette, hogy ragaszkodni fog ahhoz, hogy a Gazpromot, mint a cső egyik tulajdonosát, vonják be az Északi Áramlat vezetékeken történt balesetek kivizsgálásába. Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő azt mondta:

A csőnek van tulajdonosa, a Gazprom is az. Ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy részt vegyünk a vizsgálatban.

„Ez nem egy elhagyatott vezeték” – tette hozzá.

(Borítókép: Handout/DANISH DEFENCE/AFP)  • Hírek
  • Bankszámla