A tanyán élők továbbra is pályázhatnak az infrastrukturális fejlesztésekre

2022.10.06. 13:41
A magyar kormány kiemelt figyelmet szentel a vidéki településeken élők életminőségének javítására, a vidék népességmegtartó képességének erősítésére. Ennek érdekében a tanyák infrastrukturális fejlesztésének biztosítására vonatkozó pályázati felhívásnál folyamatosan születnek a támogatói döntések – hangsúlyozta csütörtöki közleményében az Agrárminisztérium (AM).

A napokban 178 kedvezményezettnek küldték meg a támogatói okiratot a 2017-ben megjelent és azóta folyamatosan elérhető, „Tanyák háztartási léptékű villamos energia és vízellátás, valamint szennyvízkezelési fejlesztései” című kiírás keretében.

Ezzel újabb 700 millió forintot meghaladó támogatás segíti a tanyán élőket. A konstrukció keretében a tanyákon megvalósuló háztartási léptékű villamos energia és vízellátás kiépítését célzó, illetve szennyvízkezelési fejlesztések támogathatók – emlékeztetett az AM.

A szeptember 20-i módosítással 7 új szakasszal bővült a pályázati felhívás, így a támogatási kérelmek benyújtására 2023. június 5. napjáig lesz lehetőség. A hosszabbítással a tanyán élők életkörülményeinek javításához tehát továbbra is biztosított a pályázati lehetőség – hívta fel a figyelmet az Agrárminisztérium.