Fejlemény a Tungsram ügyében

2022.10.07. 14:21
A Tungsram javított ajánlattal készül a második csődegyeztetési eljárásra. A svájci BusinessCreations-csoport nyújthat anyagi segítséget, amennyiben sikerrel zárul a csődegyezség – írja a Világgazdaság.

November elején kerül sor a második csődegyezségi tárgyalásra, mivel az augusztusi első forduló eredménytelenül zárult. A csődvédelem alatt álló vállalat hamarosan prezentálja új kilábalási tervét, ekkor derül ki, miként fizeti vissza adósságát nem biztosított hitelezőinek, mintegy 850 vállalkozásnak, amelyek közül több mint hatszáz magyar kis- és középvállalat.

A Tungsram változtatott az ajánlaton: az eddigi 180 nap helyett már 150 nap alatt kifizeti a cég a teljes tartozást tízmillió forintig, efelett pedig a 15 százalékot, 480 nap helyett 450 nap alatt.

A szándéknyilatkozat már megvan

Ez viszont csak akkor teljesülhet, ha egy vagy több befektető rendelkezésre bocsátja ezt a tetemes összeget. Erre a svájci BusinessCreations-csoporttal folytatott intenzív tárgyalások adnak lehetőséget.

A csoport igazgatója szándéknyilatkozatot írt alá a befektetésről, ami a sikeres csődegyezség után válhat valóra – írja a VG.