Elárverezik Czeglédy Csaba felszámolandó cégének ingatlanjait

2022.10.11. 17:21
A Czeglédy Csaba vezetése alatt álló, jelenleg költségvetési csalási ügyben érintett Human Operator Zrt. két nagy értékű, Széll Kálmán téri ingatlanát hirdette meg eladásra a cég felszámolója összesen nettó 414 millió forintért.

A Napi.hu vette észre, hogy a DK-s politikus felszámolási eljárás alatt álló vállalkozásának két, Budapest II. kerületében található ingatlanát hirdette meg eladásra a felszámoló az Elektronikus Értékesítési Rendszerben.

Mindkét ingatlan a Széll Kálmán tér 11. cím alatt található.

Az egyik ingatlan egy 396 négyzetméteres üzlethelyiség, a másik pedig a ház első emeletén egy 82 négyzetméteres lakás.

Az előbbinek a becsült értéke és minimálára nettó 326,2 millió forint, az utóbbié pedig 88,2 millió forint (Az értékesítés a fordított adózás szabályai alapján történik, az adóalany vevő fizeti meg az adót az államnak, és ha a vevő magánszemély, akkor a 27 százalék áfát az ajánlati áron felül kell megfizetnie az eladónak.) 

Mindkét ingatlan átlagos állapotú és közművesített. Mindkét ingatlan megvásárlására október 20-ig lehet jelentkezni, a pályázatokat október 21-től számítva egy hónapig lehet benyújtani az EÉR-en keresztül.

A Human Operator felszámolása 2018 szeptember végén indult el, a bíróság által kijelölt felszámolója a Rose Consulting Kft. volt (amely egy 2013-ban válságmenedzselésre létrehozott cég), majd idén márciusban lecserélték az állami felszámolóra, a Nemzeti Reorganizációs Nkft.-re (NRN). A Széll Kálmán tér 11. volt a székhelye a Human Operator 25 százalékos tulajdonában lévő TeleQuest Telemarketing Kft.-nek, amelynek üzletrészét a korábbi felszámoló, a Rose Consulting három éve többször megkísérelte eladni egyre alacsonyabb irányáron, kétmillióról hatszázezerre csökkentve a minimálárat. A nagy értékű ingatlanokat azonban csak most, az állami felszámoló hirdette meg eladásra – írta a Napi.hu.