Több diákot is megvert egy tanár Háromszéken, őrizetbe vették

2022.10.12. 13:47
Őrizetbe vett a rendőrség egy 39 éves pedagógust Háromszéken, a székelyföldi Kovászna megyében, miután a tanár több diákot is megvert az iskolai óráin.

A verekedő tanárt 24 órára vették őrizetbe. Az ügyet azt követően kezdték el vizsgálni a rendőrök, hogy egy diák jelentkezett az iskola orvosi rendelőjében, és elpanaszolta: az egyik tanára megverte. Utóbb aztán az is kiderült, hogy a pedagógus három másik diákot is bántalmazott korábban az iskolában. 

A rendőrség eljárást indított. Mindeközben Kiss Imre Kovászna megyei főtanfelügyelő a Székely Hírmondónak annyit árult el, hogy az incidens egy vidéki iskolában történt, s az intézmény nem kíván beleavatkozni az ügybe, míg a kivizsgálás zajlik.

Sok a bántalmazott kiskorú Romániában

Romániában nagy problémát jelent, hogy viszonylag gyakran bántalmazzák a gyermekeket. A tendenciák csak romlottak a koronavírus-járvány miatt. Tavaly a World Vision Romania nevű gyermekvédelmi szervezet közzétette az erre vonatkozó kutatási eredményeit, amelyekből az derült ki, hogy sokkolóak a számok, az erőszak mindenhol jelen van.

A helyzet a jelek szerint azóta sem javult, ugyanis idén februárban abból lett sajtóhír, hogy rengeteg megkeresés érkezett a bántalmazott gyermekek segélyhívó vonalára, amelyet idén év elején indítottak el.