Közösen fejleszt infosztrádát az Invitech az osztrák Telekommal

2022.10.18. 16:26
Nagyobb kapacitású üvegszálas kapcsolatot épített ki Bécs és Budapest között az Invitech és az A1 Telekom Austria, amiről közösen számoltak be az érintett vállalatok.

Gyorsabb, biztonságosabb és az eddigieknél nagyobb kapacitású üvegszálas kapcsolatot (optikai kábelt) épített ki Bécs és Budapest között az Invitech és az A1 Telekom Austria – tájékoztatta szerkesztőségünket az Invitech.

A közlemény szerint a ma elérhető legrövidebb összeköttetést biztosítja a két szolgáltató saját optikai infrastruktúrájának összekapcsolásával, amivel kiemelkedő adatbiztonságot garantál.

Hozzáteszik, hogy az optikai gerinchálózat a korábbi légkábeles infrastruktúrához képest jelentős többletkapacitással és magasabb műszaki paraméterekkel biztosítja az adatelérést a két főváros között, lehetővé téve az Invitech nagykereskedelmi ügyfeleinek magasabb színvonalú kiszolgálását és az ügyfélkör bővítését.

Az A1 Telekom Austria-csoport a fejlesztéssel kiterjedt európai optikai hálózatát bővíti, szolgáltatásai a saját gerinchálózata mellett a hét kelet-közép-európai országban működő leányvállalatának infrastruktúráján alapulnak – áll a közleményben. 

Több mint ötezer ügyfél

Az Invitech a 4iG-csoport tagja, egyben Magyarország egyik vezető telekommunikációs és infrastruktúra-megoldásszállítója, amely több mint ötezer vállalati és nagykereskedelmi ügyfelének nyújtja menedzselt infokommunikációs szolgáltatásait.

Portfóliójába egyaránt beletartozik a szélessávú üzleti internet, az adatközponti és felhőmegoldások, valamint hang- és IT-szolgáltatások.