Az infláció már a gyerekeket is elérte

2022.10.19. 15:39
Egy kutatásból kiderül, hogy a szülők csaknem fele egyáltalán nem szokott zsebpénzt adni gyermekének, egyharmaduk pedig naponta ezer forint alatti összeget biztosít ennivalóra iskolába induláskor.

A jelenleg tapasztalható inflációs környezet miatt a szülők döntő többsége (73 százaléka) racionalizálja költéseit, emiatt gyakrabban készíti el gyermekének az útravalóját. Ha viszont bevásárol, már messze a pékáru a legnépszerűbb, ezt követi a gyümölcs és a zöldség, a müzli, a zabszelet, majd a házi sütemény.

A megkérdezettek közül 42 százalék nem szokott költőpénzt adni gyermekének,

33,3 százalékuk pedig napi ezer forint alatti összeget szán iskolai harapnivalóra. Ezer–kétezer forint közötti összeggel a válaszadók mintegy 21 százaléka engedi el a gyerekeket iskolába, míg napi kétezer forintnál többet a nyilatkozók csak elenyésző része, 3,6 százaléka ad.

Mint kiderült, sokan egyszerű időspórolás miatt döntenek a kész termékek megvétele mellett. Azok aránya, akik biztosan lemondanak a vásárlásról, mert spórolni szeretnének, 2,7 százalék – derül ki a Pek-Snack legfrissebb, 1308 főt megkérdező online kutatásából.