Spanyolország, Franciaország és Portugália megállapodást kötött

2022.10.20. 16:25
Spanyolország, Franciaország és Portugália vezetői egy új, földgázt és hidrogént szállító zöldfolyosó létrehozásáról döntöttek.

Spanyolország megállapodást kötött Portugáliával és Franciaországgal arról, hogy a Midcat néven ismert gázvezetéket egy új, Barcelona és Marseille közötti zöldfolyosóval helyettesítsék, amely földgázt és hidrogént szállítana – közölte Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök csütörtökön.

A spanyol energiaügyi minisztérium által közzétett ábra szerint a Spanyolország és a szomszédos Franciaország közötti új összeköttetés a víz alatt lesz, szemben a Pireneusokban lévő Midcat vezetékkel.

Teresa Ribera energiaügyi miniszter szerint ez egy „nagyszerű döntés, amely elmélyíti a megújuló energiaforrások iránti elkötelezettséget”. A zöldfolyosó összekötné Barcelonát és Marseille térségét, amely nagy petrolkémiai központ.

Sánchez hozzátette: a három ország vezetője hamarosan újra találkozik, hogy megvitassák az ütemtervet és a szükséges beruházásokat – írja a Reuters.  • Tippek
  • Hitelkártya