Napi 30 ezer forint nettóért keresnek pultost karácsonyra

DBZOL20211128040
2022.11.06. 09:19
Harmincezer forintos napibérért lehet pultos állásra jelentkezni a Vörösmarty téri karácsonyi vásárba. Az állás betöltéséhez semmilyen végzettség nem szükséges, csupán annyit kér a munkaadó, hogy a jelentkező legyen pontos, megbízható és társalgási szinten beszéljen angol nyelven.

Csaknem egy hónappal ezelőtt érkezett a hír, hogy a korábbi városarculati és fesztiválszervező cégekből lett Budapest Brand vezetője, Faix Csaba azt közölte, a Fővárosi Önkormányzat nem rendez karácsonyi vásárt idén. Nem sokkal később a Belváros önkormányzata elvi hozzájárulását adta a Vörösmarty téri karácsonyi vásár szervezésére az Advent Bazilika esemény szervezőinek, megmentve ezzel a karácsonyi hangulatot Budapesten.

Az Index megnézte az aktuális hirdetéseket, az egyikben november 18. és január 3. közötti időszakra keresik a dolgozókat egy budapesti karácsonyi vásárba, míg egy másik hirdetésben november 18. és december 29-ei időszakra keresnek eladót.

Ugyan arról egyelőre hivatalosan nincs hír, pontosan mikor kezdődik az esemény, de novemberben elindult a dolgozók toborzása a vásárba. A Pénzcentumnak sikerült is elcsípnie egy hirdetést, amelyben pultos állásra keresnek jelentkezőket napi 30 ezer forintért. A busásnak tűnő napidíj mellé étkeztetés és egyenruha is járna. Az állás betöltéséhez semmilyen végzettség nem szükséges, csupán annyit kér a munkaadó, hogy a jelentkező legyen pontos, megbízható és társalgási szinten beszéljen angol nyelven.

Dolgozni is kell érte

A 30 ezer forintos napi bérért nem keveset kell dolgozni, ugyanis hétfőtől csütörtökig 8 órától 22 óráig tart a munkaidő, pénteken, szombaton és vasárnap viszont 8 órától 23 óráig kell a helyszínen tartózkodni. Előbbi 14 órás munkanapot, utóbbi 15 órás munkanapot jelent. A hosszabb munkaidőért viszont semmilyen plusz juttatás nem jár, ami azt jelenti,

  • hétfőtől csütörtökig 2143 forintos órabérrel,
  • pénteken, szombaton és vasárnap pedig még ennél is kevesebb, 2000 forintos órabérrel lehet számolni.

A lap hangsúlyozta: ha viszont azt vesszük, hogy a vásár mindössze csak pár hétig fog tartani, akkor nagyon sok munkával, de két hét alatt tíz munkanappal 300 ezer forintot lehet összegyűjteni. Hozzátették: annak ellenére, hogy a hirdetésben nincs szó arról, hogy bruttó vagy nettó összeg-e a feltüntetett napi bér, az ilyen jellegű munkáknál a nap végén kézhez kapott pénz szerepel a hirdetésekben.

(Borítókép: A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár a belvárosi Vörösmarty téren 2021. november 28-án. Fotó: Balogh Zoltán / MTI)