Új vezérigazgatója lesz a Visának

2022.11.18. 18:07
Ryan McInerney veszi át a Visa vezérigazgatói posztját a 65. születésnapjához közeledő Al Kelly-től.

Ryan McInerney áll amögött a vállalás mögött is, hogy a cég megvesse a lábát az „új fizetési módok”, például az érintés nélküli fizetés területén. Ebbe a kategóriába tartozik az a 120 billió dollár is, amelyet a cégek évente küldenek egymásnak. A 47 éves Ryan McInerney februárban veszi át a posztot, amikor Al Kelly-ből ügyvezető lesz – írja a Bloomberg

Nagyon szerencsések vagyunk, hogy van egy ilyen nagyszerű utódunk

– kommentálta a hírt Al Kelly. „Ez a megfelelő idő” – tette hozzá. Ryan McInerney egy 449 milliárd dolláros üzlet élére fog állni, amely tavaly 11,6 billió dollárt érő üzletet bonyolított le. A bolygó egyik legismertebb márkájának logója közel 4 milliárd bankkártyán megtalálható.

McInerney 2013-ban érkezett a Visa-hoz, a JP Morgan Chase-től, amely cég csalódottan vette tudomásul a férfi távozását.

Ryan McInerney remek választás, tökéletes arra, hogy sikerrel járjon, és tovább építse, amit Al Kelly eddig elért

– nyilatkozta a váltásról a Wells Fargo vezérigazgatója. „Évekig voltunk üzleti partnerek, nagyra értékelem az intelligenciáját, a feddhetetlenségét, az üzleti ösztöneit és barátságát” – tette hozzá. A Visa munkatársaként számos, az elmúlt években bevezetett fejlesztés köthető Ryan McInerney nevéhez: például a chippekre való átállás vagy az érintés nélküli fizetés bevezetése.

Al Kelly remekül vezette a céget, elnöklése alatt a Visa bevételei több, mint kétszeresére nőttek, a részvények pedig 19 százalékkal emelkedtek. A munkatársak azonban zökkenőmentes hatalomátvételre számítanak – mindenki örül  Ryan McInerney kinevezésének.

Al Kelly jövőre tölti be a hatvanötödik életévét, és korábban úgy nyilatkozott, hogy ez már egy olyan időszak lesz az életében, amikor mással akar foglalkozni.