Nem tágít az MVM szakszervezete, elegük van, hogy egyre kevesebbet ér a bérük

2022.11.24. 10:30
Nincs érdemi bértárgyalás, és elfogadhatatlan, hogy az MVM munkavállalói sem ez évre nézve, sem további béremelésben ne részesüljenek – áll a szakszervezeti szövetség állásfoglalásában, amely leszögezte: mindent megtesz javaslataik érvényesítése érdekében.

Továbbra sincs érdemi bértárgyalás és megállapodás az MVM Csoport és a vállalat dolgozóinak érdekeit képviselő szakszervezet között – áll az MVM Társaságcsoporti Szakszervezeti Szövetség (TSZSZ) honlapján.

A szakszervezet leszögezte:

készek mindent megtenni javaslataik érvényesítése érdekében.

„A szakszervezet – az MVM Csoport munkavállalóinak érdekeit szem előtt tartva – továbbra is arra kéri a döntéshozókat, hogy a munkabéke fenntartása érdekében fontolják meg a dolgozók javaslatait, és hozza meg a szükséges döntéseit” – írták.

Az érdekképviseletek elfogadhatatlannak tartják, hogy az MVM munkavállalói sem ez évre vonatkozó kiegészítő bérintézkedésben, sem további béremelésben ne részesüljenek.

Elfogadhatatlan, hogy az MVM Csoport dolgozói évről évre reálbércsökkenést szenvedjenek el, valamint a nemzetgazdasági átlag alatti bérfejlesztésben részesüljenek

– fogalmaztak.  • Hírek
  • Csok