Drasztikus lépést tett a világ egyik legnagyobb vállalata

2022.12.06. 19:01
A PepsiCo több száz munkahelyet szüntet meg Észak-Amerikában, értesült a Wall Street Journal az ügyre rálátással bíró forrására hivatkozva.

A PepsiCo Incorporated legismertebb termékei a Coca-Cola riválisaként ismert Pepsi, a Sunny Delight, a Gatorade, a Lay's és a Doritos, emlékeztet a lap.

A Journal szerint a vállalat italos egységét várhatóan jobban sújtják a leépítések, mivel a nassolnivalók előállításával foglalkozó egység már csökkentette a létszámát egy önkéntes nyugdíjazási program keretében. A vállalat képviselője egyelőre nem kívánt nyilatkozni a CNBC-nek.

A PepsiCo tavaly év végén még 309 ezer embert foglalkoztatott világszerte, bár hozzá kell tenni, hogy a munkavállalók több mint 40 százaléka az Egyesült Államokban volt bejelentve a vállalat beszámolója szerint.

Az elmúlt hónapokban a nagyvállalatok kisebb-nagyobb volumenű létszámleépítést hajtottak végre a költségek csökkentése érdekében, mivel a gazdasági bizonytalanság nyomást gyakorol az üzletükre. Több élelmiszer- és italgyártó vállalat is leépített munkahelyeket, köztük volt a PepsiCo fő riválisa, a Coca-Cola is.  • Hírek
  • Hírek