Fix áras energiatarifáról döntött az MVM

DSC5729
2022.12.09. 15:12
Az MVM Next meghatározta a végső menedékes időszak utáni fix áras energia jövő évi tarifáit az érintett néhány tízezer, nem magánszemély ügyfél számára. A tervezhetőség érdekében a január elsejétől érvényes árakat már pénteken közzétették.

Az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. az MTI-nek küldött pénteki közleményében felidézte, hogy azoknak a nem lakossági ügyfeleknek, akik augusztus óta nem jogosultak egyetemes szolgáltatásra, és az év végéig végső menedékesként vételeznek energiát az MVM-től, 2022. november 30-ig kellett nyilatkozniuk arról, hogy a továbbiakban hogyan szeretnének energiaellátásukról gondoskodni.

A határidőig nem nyilatkozóknak folyamatos ellátásuk érdekében továbbra is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. biztosítja az energiát. A szolgáltatási jogviszony határozott időre szól, a földgáz esetén a 2023. január 1. és 2023. október 1., míg villamos energia esetén a 2023. január 1. és 2023. december 31. közötti időszakra.

Ezen ügyfelek a következő kilenc–tizenkét hónapban fix áron vásárolhatnak földgázt és villamos energiát.

Ugyanez a határozott idejű, fix áras tarifa érvényes azokra az ügyfelekre is, akik augusztustól nem jogosultak az egyetemes szolgáltatás igénybevételére, és november végéig nem nyilatkoztak arról, hogy 2023. január 1-jét követően versenypiaci körülmények között saját maguk gondoskodnak energiaellátásukról – tájékoztatott az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt.

A tájékoztatás szerint a megállapított árak elérhetők ezen a honlapon, a társaság érintett ügyfeleit levélben is értesíti majd.

A lakossági ügyfeleket illetően az MVM Next a legfontosabb témákról kisfilmet készített, és egy részletes számlamagyarázót is közzétett, ezt ezen a linken találja.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)