Nem kertelt a szenátor: amerikai befektetésnek nevezte Ukrajna támogatását

GettyImages-1450775761
2022.12.21. 21:35
Mitch McConnell szenátusi vezető közvetlenül Volodimir Zelenszkij ukrán elnök amerikai érkezése előtt azt mondta, hogy Ukrajna támogatása nemcsak erkölcsileg helyes, de közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekek mentén.

Mitch McConnell, a Republikánus Párt szenátusi frakcióvezetője több támogatást sürgetett Ukrajna számára, és azt mondta, hogy a republikánusok „keményen odatették magukat”, hogy több katonai támogatást kapjon a háború sújtotta ország. Volodimir Zelenszkij szerdán érkezett az Egyesült Államokba, hogy tárgyalás során egyeztessen amerikai vezetőkkel országa védelméről.

Kőkemény, hideg, számító érdek

McConnell rávilágított, hogy Ukrajna ügyét a politikailag két részre szakadt amerikaiak oldaltól függetlenül támogatják, amit annak tud be, hogy „az ukrán nép bátor és ártatlan, ezért megérdemli a segítséget”.

Zelenszkij elnök egy inspiráló vezető, de a legalapvetőbb indok, amiért továbbra is segíteni kell Ukrajnát az orosz megszállók lealacsonyításában és legyőzésében, azok a kőkemény, gyakorlatias, amerikai érdekek.

Hozzátette: „Azzal, hogy ma segítséget nyújt Ukrajnának, Amerika közvetlenül demonstrálja elkötelezettségét a területi integritás és a nemzeti szuverenitás alapelvei mellett. Megváltoztatja azok számítását, akik szintén katonai agressziót fontolgatnak, és ezzel csökkenti a sokkal költségesebb és sokkal halálosabb jövőbeli konfliktusok esélyét. Tehát még egyszer elmondom: az Ukrajnának nyújtott támogatásunk folytatása erkölcsileg helyes, de nemcsak az, hanem közvetlen befektetés a kőkemény, hideg, amerikai érdekeken mentén” – idézte az elnököt az NBC News.

(Borítókép: Mitch McConnell 2022. december 20-án. Fotó: Chip Somodevilla / Getty Images)

Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM

Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

JEGYVÁSÁRLÁS

Szerezze be
jegyét most!