Hamarosan indul a termelés a dunavecsei okosgyárban

2022.12.27. 16:08
A Schneider Electric Dunavecsén épülő okosgyárában várhatóan 2024-ben indul a termelés. Egy év múlva ötszáz munkahely a cél. A cég összesen kétezer embert foglalkoztat az országban.

A Schneider Electric Dunavecsén épülő okosgyárában várhatóan 2024-ben indul meg a termelés, a beruházás értéke negyvenmillió euró – közölte a társaság kedden az MTI-vel.

Az okosgyár területe 25 ezer négyzetméter lesz, és az üzem minden jelenlegi technológiai, fenntarthatósági és digitális elvárásnak megfelel majd: karbonsemleges működés mellett és a legfejlettebb ipari technológia segítségével gyártanak elektromos elosztóberendezésekhez szükséges középfeszültségű termékeket.

Hozzátették, hogy a tervek szerint ötszáz, magasan kvalifikált munkahelyet biztosítanak a környéken élőknek 2025 után.

Karbonsemleges működés

A Schneider Electric célja, hogy 2025-re szén-dioxid-semlegességet érjen el működésében, 2030-ra pedig nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást érjen el, ennek szellemében építi dunavecsei gyárát is. 

A vállalat a karbonsemlegesség elérése érdekében úgynevezett Zero Carbon Projectet is indított, hogy a legnagyobb beszállítóit segítse 2025-ig felére csökkenteni saját szén-dioxid-kibocsátásukat. A programhoz már több mint ezer beszállító csatlakozott.

A Schneider Electric 1991 óta van jelen Magyarországon, ahol mintegy kétezer embert foglalkoztat. A társaságnak négy gyára (két zalaegerszegi, egy gyöngyösi és egy kunszentmiklósi üzem) és egy régiós feladatokat ellátó, több mint húsz országot kiszolgáló logisztikai központja van Magyarországon.

Emellett Budapesten működik az üzleti, értékesítési és ügyfélszolgálati központja, valamint Energia- és Fenntarthatósági Szolgáltatóközpontjának európai központja és a társaság globális pénzügyi és beszerzési szolgáltatásokat nyújtó központja is.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Schneider Electric Hungária Villamossági Zrt. értékesítésből származó árbevétele tavaly több mint 81 milliárd forint, egy évvel korábban pedig közel hetvenmilliárd forint volt.