Bajban vannak az önkormányzati lakásokban élők

BFALU20220716130
2023.01.11. 06:28
Sok önkormányzati lakásban élő, szociálisan rászoruló ember rendkívül nagy bizonytalanságban él augusztus óta, ugyanis már több hónapja nem kaptak rezsiszámlát, és félnek, hogy magasabb árat kell fizetniük. Ferencváros polgármestere szerint a kormány az ígérete ellenére nem segít.

Az önkormányzati bérlakások kimaradtak a tavaly szeptemberi rezsivédelemből, ugyanis azok nem minősülnek társasháznak. Később a kormány módosította a törvényt, azonban a kormányrendeletben nem szerepel, hogy a lakók visszamenőleg is megkapják a rezsitámogatást, pedig azt Németh Szilárd és Láng Zsolt kormánybiztosok megígérték – számolt be az ATV Híradója.

A lakók augusztus óta bizonytalanságban élnek. Az esettel kapcsolatban egy nő azt nyilatkozta, hogy

ÖT HÓNAPJA NEM KAPTAK SZÁMLÁT A SZOLGÁLTATÓTÓL, ÉS EMIATT MÁR FÜRÖDNI, MOSNI SEM MERNEK, RÁADÁSUL EGYÁLTALÁN NEM IS FŰTENEK.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere azt mondta, hogy a rendelet módosításában bíztak, és ezért nem számláztak. Hozzátette, kormánybiztosnak már jelezte, hogy kimaradt a rendeletből a visszamenőleges hatály, de ők az MVM-hez irányították, ahol közölték, hogy a törvény szerint decemberig piaci áron kell számlázniuk.

Baranyi Krisztina azt is hangsúlyozta, hogy a kormány az ígérete ellenére nem segít. A szociális lakásban élőknek magasabb rezsit, magasabb árat kell fizetniük, azonban már dolgoznak azon, hogy megtalálják a megoldást.

(Borítókép: Faludi Imre / MTI)