Hivatalos: megvan az MVM új vezérigazgatója

DSC5720
2023.01.19. 11:07
Mátrai Károly az MVM Csoport vezérigazgatója 2023. január 23-ától, ezzel együtt a vállalatcsoport igazgatósága is megújul – jelentette be csütörtökön az Energiaügyi Minisztérium.

A minisztérium tájékoztatása szerint a tulajdonosi jogokat gyakorló Energiaügyi Minisztérium azt várja az MVM Energetika Zrt. új vezetésétől, hogy tovább fokozza a nemzeti nagyvállalat nemzetközi jelenlétét és jelentőségét.

„A tárca szándékai szerint a cégcsoport regionális bajnokká válik, így még többet tehet majd Magyarország, a hazai fogyasztók energiabiztonságáért és a sikeres energiaátmenetért is” – fogalmaztak.

Az igazgatóság is változik

A vállalat új vezérigazgatója, Mátrai Károly több mint negyedszázados tőkepiaci tapasztalattal rendelkezik, 2008-tól tizenkét éven át volt a magyarországi gázkereskedelmi platformokat, számos hazai és külföldi energiakereskedőt is kiszolgáló Keler KSZF Zrt. vezérigazgatója.

2020 után a MET Csoport romániai, majd spanyolországi leányvállalatainál dolgozott.

Az Energiaügyi Minisztérium továbbá ismertette, hogy a társaság „léptékváltását” új személyi összetételű, széles körű tapasztalattal rendelkező és vállalatirányításban jártas tagokból álló igazgatóság is támogatja a továbbiakban. Az MVM Csoport igazgatóságának elnöke Czepek Gábor, tagjai Mátrai Károly mellett Benczédi Balázs, Fazekas László, Horváth Péter János, Kovács Zoltán és Szarvas Ferenc lesznek.

A tájékoztatás szerint az MVM Csoport Magyarország második, Közép-Európa tizedik legnagyobb vállalatcsoportja. Meghatározó energetikai tudásközpontként dolgozik Magyarország és a térség ellátásbiztonságáért. 2021 nyarán a kizárólagos állami tulajdonú vállalatok közül elsőként szerzett nemzetközi hitelminősítést, befektetési kategóriába sorolását tavaly mindkét globális hitelminősítő megerősítette.

(Borítókép: Gorondy-Novák Edit / Index)