2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

A Primark után más nemzetközi áruházláncok érkezésének is örülnének a magyarok

GettyImages-544282155
2023.01.28. 20:15
Még a hét elején vált hivatalossá, hogy 2023 őszén Magyarországon is üzletet nyit a Primark nemzetközi divatáruházlánc. A cégnek Budapesten lesz majd az első üzlete, az Arena Mall bevásárlóközpontban. Az interneten azóta többen is megírták, mely nagy nemzetközi cégeket látnák szívesen idehaza.

Több más világcéget is szívesen látnának Magyarországon a vásárlók, akik azonban nem csupán élelmiszert vagy ruhát, hanem szépségápolási termékeket is vennének az újonnan létrejövő boltokban – írja a Világgazdaság.

A lap arról ír, hogy a Primark megnyitásáról szóló hír alatt a közösségi médiában több hozzászóló is megírta, melyik világmárkát látná szívesen Magyarországon. Sokan írtak arról, hogy a Kaufland nevű német hipermarketlánc érkezését üdvözölnék, amely ugyanahhoz a Schwarz-csoporthoz tartozik, mint a Magyarországon már régóta jelenlévő Lidl.

Az áruházláncnak több mint 1000 üzlete van Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban.

Korábban felmerültek olyan információk, hogy a Tesco kivonulhat Magyarországról, érdekeltségeit pedig a Schwarz-csoport venné át, Kaufland-kompatibilissé átalakítva őket.

Népszerű reakció volt a Facebookon a német élelmiszerlánc, a Billa, amely manapság leginkább az osztrák piacon aktív, de üzemeltet boltokat Csehországban, Szlovákiában és Bulgáriában is.

Magyarországon 2002-ig volt jelen 21 üzlettel, Budapest mellett többek között Sopronban, Békéscsabán, Miskolcon és Debrecenben is, bő 20 évvel ezelőtt azonban a SPAR megvásárolta a hazai láncot.

A Billa Horvátországban is a SPAR-nak adta el üzleteit még 2017-ben, míg Romániából és Olaszországból a Carrefour „segítségével” vonult ki, Lengyelországban a E.Leclerckel állapodott meg.

Több hozzászóló írt a világ egyik legnagyobb kereskedelmi láncának számító Walmartról. A Világgazdaság ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy 2015-ben már felmerültek olyan sajtóhírek, amelyek a lánc érkezéséről szóltak a Tesco helyett, ám ez végül nem történt meg.

Más kommentelők a Marks & Spencert is hiányolják Magyarországról, amely 2017-ben zárta be utolsó boltjait idehaza a Westendben és a Duna Plazában. Emellett akadtak olyanok, akik szívesen vásárolnának test- és szépségápolási termékeket egy  itthoni Sephora-üzletben.

(Borítókép: Vásárló egy Kaufland-üzletben. Fotó: ullstein bild / Getty Images Hungary)