Új vezetők kerültek a Vodafone és a 4iG élére

2023.02.01. 13:17
A 4iG Csoport igazgatósága új vezetőket nevez ki a 4iG Nyrt., valamint a Vodafone Magyarország élére. Feladatuk a csoporton belüli szinergiák azonosítása és az üzleti működési folyamatok összehangolása lesz, olvasható a 4iG Csoport sajtóközleményében.

2023. március 1-től Sacha Dudlert a 4iG Nyrt. transzformációért és integrációért felelős vezérigazgató-helyettesévé nevezik ki, aki az elmúlt egy évben az infokommunikációs vállalatcsoport albán távközlési vállalatainak összeolvadását irányította. A Vodafone Magyarország vezérigazgatója Blénessy László, az általános vezérigazgató-helyettes Tábori Tamás, míg a pénzügyi vezérigazgató-helyettes Thurzó Csaba lett.

Mint ismert, sikeresen zárult a Vodafone Magyarország felvásárlása, így a 4iG Csoport a Vodafone Magyarországgal együtt piacvezető vezetékes és második legnagyobb mobil távközlési szolgáltatóvá vált. A közlemény szerint a menedzsment célja, hogy a 4iG Csoport lányvállalatai és a Vodafone Magyarország szakmai kompetenciájára és kapacitására, továbbá innovációs potenciáljára támaszkodva Magyarország vezető infokommunikációs szolgáltatójává váljon.

A tranzakció hozzájárulhat a piaci verseny erősödéséhez és a szolgáltatási színvonal emelkedéséhez, számos előnyhöz juttatva az ügyfeleket. A most lezárult befektetéssel a magyar állam célja többségi hazai tulajdon kialakítása egy olyan nemzetgazdasági szempontból stratégiai fontosságú ágazatban, mint a távközlési szektor – derült ki a GFM közleményéből.