Bár elismerte az Audi, hogy kevesebbet ér a fizetés, lesöpörték a követelést

GettyImages-1233388181
2023.02.07. 18:20
Újabb sikertelen bértárgyaláson van túl az Audi Hungaria Zrt. és a munkavállalókat képviselő Audi Hungaria Független Szakszervezet. Az érdekképviselet szerint bár a munkáltató elismerte, hogy az elmúlt években folyamatosan csökkent a béremelések reálértéke, ajánlatot nem tett le az asztalra.

Kedden ismét tárgyalóasztalhoz ültek az Audi Hungaria Zrt. bértárgyaló delegációja, valamint az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) képviselői.

A szakszervezet gazdasági szakértővel érkezett a tárgyalásra, aki „az AHFSZ bérkövetelését alátámasztó érveket hozott, míg a munkáltatói oldal a saját számításai alapján a bérkövetelés munkáltatóra gyakorolt hatásait mutatta be” – számolt be a bértárgyalást követően a szakszervezet, amelynek szakértője rávilágított:

az elmúlt három év során folyamatosan csökkent a béremelések reálértéke, mindezt a munkáltató is elismerte, ám ajánlat ennek ellenére nem érkezett.

„A találkozó során az Audi Hungaria Független Szakszervezet kérte a munkáltatói oldalt, hogy figyelembe véve az AHFSZ bérkövetelését és az egyeztetéseken elhangzottakat, ismertesse a Audi Hungaria béremelési javaslatát. Nagy sajnálattal vettük tudomásul, hogy a munkáltató ezt csak a jövő hét keddi tárgyalási fordulóra fogja átadni a munkavállalói oldal számára.

A bértárgyalás következő fordulójára csütörtökön kerül sor.

(Borítókép: Akos Stiller / Bloomberg / Getty Images)