Ez már a visszaszámlálás: teljesen átalakul a magyar bankszektor

BJASZ20190202022
2023.02.07. 15:45
A Magyar Nemzeti Bank engedélyezte a Magyar Bankholding fúziós menetrendjének záró lépését, így a bankcsoport két tagja, az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. a terveknek megfelelően, 2023. április 30-án egyesül, és MBH Bank Nyrt. néven, egységes márkanévvel és arculattal folytatja működését.

Engedélyezte a Magyar Bankholding által lefektetett fúziós menetrend végső lépésének megvalósítását a Magyar Nemzeti Bank (MNB). Ennek megfelelően 2023. április 30-án a Takarékbank Zrt. beolvad az MKB Bank Nyrt.-be, a létrejövő nagybank pedig az egyesüléstől MBH Bank Nyrt. néven működik tovább.

Riválist kap az OTP

Az egyesült bank csaknem 11 ezer milliárd forintos mérlegfőösszege alapján az ország második legnagyobb pénzintézete lesz.

A korábbi MKB Bank- és Takarékbank-fiókok arculata is fokozatosan, több lépésben megváltozik és átalakításra kerül, így az ügyfelek az év során egyre több ponton az MBH Bank arculatával találkozhatnak majd.

A Magyar Bankholding a Takarékbank csatlakozásáig a belső működést harmonizálja, emellett folyamatosan zajlik a munka a banki informatikai rendszerek fejlesztésén és egyesítésén, hogy az ügyfelek kiszolgálása a fúziót követően még magasabb színvonalú legyen.

Hónapokon belül lezárul a régióban is példátlan fúzió, addig pedig gőzerővel készülünk az egyesülésre, illetve az azzal járó teendőkre. Ezek zökkenőmentes ellátásán számos kollégánk fáradozik annak érdekében, hogy májustól az ügyfelek egy olyan integrált és élvonalbeli nagybank előnyeit élvezhessék, amely egységes termékportfóliót és még modernebb országos fiókhálózatot fog kínálni, még fejlettebb technológiai háttér mellett

– mondta Egerszegi Ádám, a Magyar Bankholding transzformációért és operációért felelős vezérigazgató-helyettese.

Az egyesülés és az átállás pontos menetrendjének bemutatására, illetve az ügyfeleket érintő legfontosabb tudnivalók megismertetésére a bankcsoport hamarosan nagyszabású tájékoztató kampányt indít számos csatornán, így például számlakivonatokon, e-mailben, a tagbankok honlapján, valamint a közösségi oldalakon is megtalálják ezeket az információkat.

Több területen már piacvezető

A Magyar Bankholding Csoport tagbankjai számos területen jelenleg is piacvezetők, így

  • a vállalati szegmensben,
  • azon belül is a mikro-, kis- és középvállalatok hitelezésében,
  • az agrár- és élelmiszeriparban,
  • valamint a lízingpiacon.

Több mint 1,5 millió lakossági és 300 ezer vállalati ügyféllel, az ország legnagyobb fiókhálózatával, illetve közel 10 ezer munkavállalóval rendelkezik. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 940 milliárd forintot.

(Borítókép: Jászai Csaba / MTI)