Jó hír érkezett a SZÉP-kártya-birtokosoknak

2023.02.10. 13:31
A K&H SZÉP-kártya tulajdonosai örülhetnek: megújult online felületen tudják nyomon követni az egyenlegüket. A már hivatalosan is alszámlák nélkül használható béren kívüli juttatás forgalma januárban meghaladta a 2 milliárd forintot, ami 20 százalékos növekedést jelent a tavalyi év azonos időszakához képest.

A SZÉP-kártya-alszámlák január 9-én megszűntek, ami innentől lényegesen egyszerűbbé teszi a munkáltatók és a kártyabirtokosok számára is a juttatási forma használatát. A cégeknek ugyanis nem kell három különböző alszámlára utalni, a munkavállalóknak pedig arról nyilatkozni, hogy a juttatási keretet milyen arányban kívánják megosztani az alszámlák között. Mindehhez a rendszernek is módosulnia kellett, a K&H SZÉP-kártyák esetében azonban mindössze két óra alatt megtörtént az átállás az új, alszámlák nélküli működésre. Februártól pedig még egy változás életbe lép: a kártyabirtokosok új online felületen keresztül tudják nyomon követni az egyenlegüket.

Húsz százalékkal nőtt a forgalom

Az alszámlák tényleges eltörlése tovább növelte a felhasználást: januárban az előző év azonos időszakához képest 20 százalékkal nagyobb, több mint 2 milliárd forintos forgalmat bonyolítottak K&H SZÉP-kártyával. Ebben az is szerepet játszhatott az egyszámlás rendszer mellett, hogy tovább bővült az elfogadóhelyek száma, ami jelenleg országosan meghaladja a 39 ezret, illetve emelkedett a főkártyabirtokosok száma is, megközelítve a 280 ezer főt.

Az idei változásokról

A közleményben azt írják, a keretösszegek felhasználására idén különösen érdemes odafigyelni: egyszeri, 15 százalékos díjat kell ugyanis fizetni a 2022. október 15-ig feltöltött, de 2023. május 31-ig fel nem használt juttatásokra. Ez azt jelenti, hogy a 2022. október 15-ig feltöltött egyenlegek 2023. május 31-ig, a 2022. október 15. után jóváírt összegek pedig egy évig használhatók fel díjterhelés nélkül.