Van olyan magyar város, ahol 117 ingatlant lehetne venni az ötös lottó főnyereményéből

B  ZA20220810001
2023.02.17. 10:29
Ezen a héten 2,8 milliárd forint a főnyeremény az ötös lottón, ennyivel gazdagodik a szerencsés nyertes, amennyiben egy telitalálatos lesz. Ugyan a legdrágább, eladásra kínált ingatlanokat nem lehet megvenni ebből a pénzből, de a választék legfelső kategóriájában szereplő villák közül több is elérhető.

A jelenlegi legdrágább eladó ingatlan a budapesti Andrássy úton vár új tulajdonosára. A több mint 1000 négyzetméteres telken álló, összesen 2000 négyzetméter alapterületű, négyszintes villáért több mint 6 milliárd forintot kér a tulajdonos.

Ez nem jön ki az ötös lottó főnyereményéből, viszont futja belőle a rózsadombi, 10 szobás, a hirdetés szerint szecessziós villa hangulatát idéző korszerű, 1000 négyzetméteres alapterületű panorámás ingatlanra, amit 2,6 milliárd forintért kínálnak eladásra – közölte lapunkkal Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

A nyertes látókörébe adott esetben a több mint 5 ezer négyzetméteres telken álló svábhegyi kastély is bekerülhet, amely több mint 1100 négyzetméteres alapterülettel rendelkezik. Teremgarázs és medence is tartozik hozzá, az eladó 2,46 milliárd forintért adna túl az ingatlanon.

Gyakorlatilag ugyanennyit kell fizetni a budapesti II. kerület kútvölgyi városrészben található nettó 750 négyzetméteres alapterületű, négyszintes, panorámás liftes önálló házért – a tulajdonos 2,45 milliárd forintos irányárat határozott meg.

A Balatonnál is érdemes szétnézni

Az ingatlan.com gyűjtése szerint a Balaton északi partján, Balatonszepezden 13 lakóingatlan vár vevőre, ezekért összesen közel 2,7 milliárd forintot kellene leszurkolni. A déli parton, Balatonőszödön 17 ingatlant kínálnak eladásra, amelyek kevesebb mint 1,6 milliárd forintba kerülnének. Vagyis a „nagybevásárlás” után 1,2 milliárd forintja marad a nyertesnek.

Szintén a teljes ingatlankínálatot meg lehetne venni többek között a Pest vármegyei Csomádon, a Bács-Kiskun vármegyei Kiskunfélegyházán, a Fejér vármegyei Rácalmáson – nevezett településeken 2,7 milliárd forint körüli összegről van szó, írja Balogh László.

A friss összeállítás szerint a legtöbb ingatlant a Csongrád-Csanád vármegyei Csongrádon lehetne megszerezni a nyereményből, az itt eladásra kínált 117 ingatlan közel 2,8 milliárdba kerülne.

A Békés vármegyei Sarkadon 105 eladó ingatlan található, ezek 1,3 milliárd forintos összértéket képviselnek.

A Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Törökszentmiklóson pedig 93 ingatlanból áll a komplett kínálat, utóbbiak esetében összesen 2,02 milliárd forintos összeggel lehet számolni – jelezte lapunknak a gazdasági szakértő.

(Borítókép: Balaton József / MTI)