18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Egy tizenhárom éves lányt erőszakolhatott meg a tanára a gyerek édesapjával közösen

2023.02.21. 16:52
A bűncselekménnyel gyanúsított férfi 2022 szeptembere óta tanított óraadóként, megbízási szerződését azonnali hatállyal felmondták 2023. február 7-én – így reagált az Indexnek a Békéscsabai Tankerületi Központ azzal kapcsolatosan, hogy két férfit őrizetbe vettek szexuális visszaélés gyanúja miatt. A feltételezett elkövetők között őrizetbe vették a lány édesapját és történelemtanárát.

Kedden több hír is kijött arról, hogy szexuális visszaélés gyanúja miatt őrizetbe vett két férfit az Orosházi Rendőrkapitányság. „A nyomozás eddigi adatai szerint mindketten az utóbbi férfi 13 éves lánya sérelmére követtek el szexuális cselekményt” – válaszolta a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a Pesti Srácok megkeresésére.

Ugyanakkor további hírek is érkeztek, miszerint a másik férfi, akit letartóztattak, a lány történelemtanára volt.

Elbocsátották a tanárt

Az ügy felgöngyölítése érdekében az Index megkereste a Békéscsabai Tankerületi Központot, kérdéseink arra irányultak, igaz-e, hogy a szexuális erőszakban a lány apján túl a történelemtanára is részt vett. A tankerület lapunknak úgy válaszolt, hogy az intézményvezető számára 2023. február 7-én vált részben ismertté a bűncselekmény gyanúja, amit azonnal jelzett a tankerületi központ felé.

A bűncselekménnyel gyanúsított férfi 2022 szeptembere óta tanított óraadóként, megbízási szerződése azonnali hatállyal felmondásra került 2023. február 7. napján.

Válaszukban közölték, hogy további kérdéseinkkel forduljunk a rendőrséghez.

Nemrég volt hasonló eset

Az Index korábban mélyrehatóan vizsgálta azt az esetet, amikor egy 39 éves pedagógiai asszisztens a TikTokon arról vallott, hogy egy 15 éves fiúval folytat szexuális kapcsolatot. Egy büntetőjogászt az üggyel kapcsolatban arról nyilatkozott, hogy a jelenleg hatályos Btk. értelmében ebben az esetben valóban nem történt bűncselekmény, amennyiben igaz, hogy a 39 éves pedagógusasszisztens a 15 éves fiú beleegyezésével létesített szexuális kapcsolatot.

De időközben ebben az ügyben is lett fejlemény, ugyanis kedden a Büntető törvénykönyv módosítását kezdeményezte Novák Előd. A Mi Hazánk országgyűlési képviselője annak érdekében nyújtotta ezt be, hogy a jelenlegi 14 helyett ismét 18 év legyen az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat esetében a beleegyezési korhatár.