1.5 millió dollárból épül a magyar metaverzum

allTime kep
2023.02.23. 20:38
2021-ben több százszoros, sőt néhány esetben ezerszeres hozamot is hoztak a játék tematikájú kriptoprojektek. Az All Time High e heti adásában Engelhardt Márkkal és Balogh Ádámmal – az AMG DAO alapítóival – beszélgettünk. Fő céljuk, hogy minél több új játékossal ismertessék meg a kriptogaminget és az ebben rejlő hatalmas lehetőségeket.

Azt, hogy a szektorban nem csak Márk és Ádám látja az elképesztő pénzügyi potenciált, az mutatja a legjobban, hogy mostanra több mint másfél millió dollárnyi kockázati tőkét vontak be, és a befektetők között ott van a Yield Guild Games (YGG), a világ legnagyobb play2earn kockázati tőkealapja.

A play2earn (vagy újabban play&earn) modellben a játékosokat kriptóval jutalmazza a projekt, amit aztán bármikor valós pénzre válthatnak, és az AMG DAO „klánban” is vannak, akiknek mostanra ez a tevékenység lett a fő bevételi forrásuk.

Az All Time High podcast legújabb részében Sulcz Gábor az AMG DAO alapítóival, Engelhardt Márkkal és Balogh Ádámmal a következő kérdésekre keresi a választ:

  • Miért volt különleges az alapítók első projektje, a Fridai?
  • Miben más a DAO (decentralized autonomous organization), mint egy hagyományos vállalkozás. és mi az a klán?
  • Honnan jött az AMG DAO ötlete, és miért özönlenek a játékosok ebbe a klánba?
  • Mire költi a befektetők pénzét a DAO?
  • Miért nem piramisjáték a play2earn/play&earn?
  • Miből áll Ádám és Márk kriptoportfóliója?

Az All Time High korábbi epizódjait ide kattintva tekintheti meg.

(Borítókép:  Engelhardt Márk és Balogh Ádám. Fotó: All Time High)