Felháborodott vásárlók szembesültek a Tesco legújabb lépésével

GettyImages-1246128962
2023.03.03. 10:29
Megváltozott több Tesco nyitvatartása, így aki megszokásból megy vásárolni, rosszul járhat. Az áruházlánc közleménye szerint folyamatosan figyelik a forgalmat és a vásárlók visszajelzéseit.

A kőszegi bevásárlóközpont nyitvatartásának kezdő időpontja 6-ról 7 órára változott – írja a nyugat.hu. A lépés miatt sok dolgozó, szülő nem tudja elintézni a bevásárlását munka előtt, és a lap szerint a változással többen is szerda reggel szembesültek, amit nagy felháborodással fogadtak. A változás Szombathelyet is érinti.

A Tesco honlapján azonban még mindig a reggel 6 órai nyitás van feltüntetve a kőszegi és a szombathelyi bevásárlóközpontnál is. A tájékoztatás szerint Kőszegen 6–21 óra között, Szombathelyen a Zanati úti hipermarket hétköznap 6–22, vasárnap 7–21 óra között, a Gazdag Erzsi utcai szupermarket pedig hétköznap 6–22, vasárnap 7–18 óra között tart nyitva.

A beszámoló szerint a kőszegi üzlet bejáratánál egyelőre egy kis táblára van kiírva, hogy március 1-jétől új nyitvatartási idő lép életbe, azonban a mellette lévő nagy táblán továbbra is a 6 óra van feltüntetve. Míg Szombathelyen a Gazdag Erzsi utcai Tescónál rövidítették meg a nyitvatartási időt, az eddigi 22 órai zárás helyett mostantól 21 óráig tartanak nyitva.

Nemrégiben felülvizsgáltuk áruházaink nyitvatartási idejét, és ennek eredményeként üzleteink egy része módosított nyitvatartási idővel üzemel március 1-jétől. Az új nyitvatartás kialakításakor minden esetben figyelembe vettük az érintett időtartamok vásárlószámát és forgalmi adatait. Kőszeg esetén a reggel 6 és 7 óra közötti időszakban rendkívül alacsony volt a vásárlások száma, így a nyitás időpontját reggel 7 órára módosítottuk. Természetesen folyamatosan figyelünk vásárlóink visszajelzéseire az új nyitvatartás kapcsán is

– írta a lapnak adott válaszában a Tesco.

(Borítókép: Jason Alden / Bloomberg / Getty Images Hungary)