Ismét tárgyalóasztalhoz ültek az Audinál, felajánlást tett a szakszervezet

2023.03.09. 18:38
Már több mint egy hónapja húzódik a bértárgyalás az Audinál. Csütörtökön újabb tárgyalási forduló következett, amelyen a szakszervezet átadta az újabb bérkövetelését a munkáltatónak. A tájékoztatás szerint az előző bérkövetelésük minden tétele megmaradt, csak egyben történt változás.

Az Audi Hungaria Független Szakszervezet (AHFSZ) és a munkáltatói oldal bértárgyaló delegációja csütörtökön ismét tárgyalóasztalhoz ültek. A tárgyaláson a szakszervezet átadta az újabb bérkövetelését, amelyben minden követelési tételük megmaradt, de az előzőtől abban eltér, hogy a lojalitási bónusznál minden adott év tekintetében a követelt összeget 500 forinttal csökkentették – derült ki a szakszervezet közleményéből.

Ez az elmozdulásunk mértéke az Audi Hungaria Független Szakszervezet részéről egyértelműen jelzésértékű arra, amilyen a munkáltatói oldal utolsó béremelési javaslatában érzékelhető volt a munkavállalói oldal irányába

– írták.

A szakszervezet aggasztónak találja a bértárgyalások folyamatának jelenlegi helyzetét, mivel alig három héttel a jelenlegi bérmegállapodásunk lejárta előtt túlzottan nagy a szakadék a munkavállalói követelés és a munkáltatói oldal béremelési javaslata között.

A munkáltatói oldal közölte, a szakszervezet jelenlegi béremelési javaslata elérte a tárgyaló delegációjuk felhatalmazásának határát, és egyben jelezték, hogy az Audi AG vezetése jogosult dönteni a további keretekről.

Az AHFSZ bértárgyalási delegációjának vezetője – Horváth Zoltán járműgyári elnökhelyettes – markánsan kinyilatkozta, hogy a tárgyalások folytatását úgy látja célravezetőnek, ha a tárgyalóasztal másik oldalán is döntési jogkörrel felruházott partnereket látunk a jövőben

– olvasható a közleményben. Hozzátették: a helyzet fontossága miatt még csütörtök este tájékoztatják az AHFSZ bizalmi testületét is a kialakult helyzetről és a további szükséges lépésekről.

A bértárgyalások legközelebb március 14-én folytatódnak.