Lépett a Lidl, érdemes figyelni a boltokat

GettyImages-1131138097
2023.03.09. 17:33
Csaknem kétszáz magyarországi áruházban elérhetők már a Lidl élelmiszermentő akciójának csomagjai, amelynek részleteiről nemrég a cég egy hivatalos közleményt is kiadott.

Országszerte már 197 áruházban elérhetők a Lidl Magyarország Mentsük meg! élelmiszermentő csomagjai. Ennek lényege, hogy a külsőleg már nem tökéletes, viszont

még fogyasztható állapotban lévő gyümölcsök és zöldségek egységcsomagban, kedvezményes áron vásárolhatók meg 

– tájékoztatta szerkesztőségünket az élelmiszerlánc.

A kommünikében felidézik, hogy a Lidl 2022 novemberében indította el az akciót abból a célból, hogy minél több ember számára legyél elérhető az egészségtudatos táplálkozásba jól beilleszthető zöldség-gyümölcs.

Hozzáteszik, hogy az áruházlánc a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségeket és gyümölcsöket egységcsomagban kínálja vásárlóinak, akik a 3,5 kilogrammos zöldségből és gyümölcsből

vegyesen összeállított csomagokhoz összesen 399 forint értékben juthatnak hozzá. 

A csomagok már minden magyarországi áruházban, a pénztáraknál kihelyezett displayeken érhetők el.

Piacvezető kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy a kínálatban megmaradó élelmiszerek ne végezzék hulladékként. A Mentsük meg! csomagokkal a még fogyasztható, de a külsőleg kevésbé tökéletes zöldségeket és gyümölcsöket szeretnénk megmenteni vásárlóinkkal együtt, és támogatni őket az egészséges és fenntartható táplálkozásban – írják közleményükben.

Az intézkedéssel

tovább kívánjuk bővíteni a fenntarthatóság melletti elköteleződésünket

– hiszen minden egyes élelmiszer, amit nem dobunk ki, közös siker, siker nekünk és előrelépés egy fenntarthatóbb jövő felé vezető közös úton is – fogalmazott Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Sok helyen csökkentek az árak

Tudatosabb vásárlási szokásokról, a saját márkás termékek megnövekedett forgalmáról, valamint több árucikk árának csökkenéséről számoltak be nemrég a Magyarországon lévő kiskereskedelmi láncok.

Arról, hogy pontosan milyen változások voltak ezek, és mik indokolták a lépéseket, ebben a cikkben számolt be az Index saját hasábjain.

(Borítókép: Wolfgang Kumm / picture alliance / Getty Images)