Több száz ajánlat érkezett az Adidashoz, megvennék a Kanye West-cipőket

2023.03.11. 20:50
Az Adidas nemrég közölte, hogy 1,2 milliárd euró értékű eladatlan, Yeezy márkájú edzőcipő maradt a cég nyakán Kanye West antiszemita megjegyzései miatt. Most ötszáz ajánlat érkezett a sportruházati márkához.

Amint arról az Index is beszámolt, az Adidas nemrég közölte, hogy továbbra sem sikerül eladnia a Kanye West által tervezett, Yeezy márkájú árucikkeket, így 1,2 milliárd euró értékű eladatlan edzőcipő maradt a cég nyakán.

A közlés hírére több mint ötszáz ajánlat érkezett az Adidashoz, ugyanis sokan szívesen átvennék tőlük a sportcipőket – írja a CNN. Korábban felmerült, hogy eladják az egész készletet kedvezményes áron, és a befolyt összeget jótékony célokra használják fel. Egyelőre még nem született döntés arról, hogy mi lesz a cipők sorsa.

A sportruházati márka figyelmeztetett, hogy ha nem sikerül eladni a Yeezy-készletet, az 500 millió euróval nyirbálná meg a cég üzleti nyereségét. Ez azt jelenti, hogy 30 év óta először lenne veszteséges a vállalat.

Amint arról  beszámoltunk, az Adidas tavaly októberben felbontotta a szponzori szerződést Kanye West Grammy-díjas amerikai rapperrel antiszemita kijelentései és más szélsőséges, gyűlölködő megnyilvánulásai miatt.