Keletre utazott tárgyalni a gazdaságfejlesztési miniszter

2023.03.11. 12:26
Georgia miniszterelnök-helyettesével, gazdasági miniszterével, Levan Davitasvilivel tárgyalt Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pénteken Tbilisziben.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium szombati közleménye szerint a tárgyaláson a felek áttekintették a Magyarország és Georgia közötti gazdasági kapcsolatokat, különös tekintettel az iparra.

Megállapították, hogy az elmúlt években a két ország közötti kereskedelem folyamatosan fejlődött, soha nem látott szintre emelkedett. Az áruforgalom értéke mára megközelíti a 90 millió eurót – tették hozzá.

A közlemény szerint Nagy Márton kiemelte, hogy Magyarország a háború és a szankciók miatti gazdasági helyzetben úgy védheti ki a recessziót, és érhet el 1,5 százalékos növekedést, ha tovább javítja exportteljesítményét, versenyképességét.

A felek egyetértettek abban, hogy a két ország gazdasági, kereskedelmi kapcsolatait tovább kell erősíteni és mélyíteni, aminek érdekében a két ország közti párbeszéd folyamatos marad a jövőben is.

Kiemelték, mindkét fél törekszik arra, hogy az együttműködés a vállalkozások szintjén, a vállalkozások közvetlen kapcsolatait tekintve is egyre erősebbé és kiterjedtebbé váljon, írja az MTI.  • Hírek
  • Csok