Kizárólag robotok dolgoznak egy tel-avivi Pizza Hutban

2023.03.30. 06:19
Teljesen automata pizzériát nyitottak meg Izraelben. Egy nagyobb konténert kell elképzelni, amiben minden gépek által működik.

A fejlesztő Udi Shamai, a Hyper Food Robotics vezérigazgatója. Az ő tulajdonában van az izraeli Pizza Hut is, amelynek 90 üzlete van országszerte. Az autonóm módon működő pizzéria nem teljesen zárt, a vevő láthatja, ahogy a robotok elkészítik a rendelést − írja a zsido.com

Az „étterem” érzékelőkkel és kamerákkal van felszerelve, hogy a robotok megfelelően készítsék el a tésztát és szórják rá a feltéteket. Automatikusan segítséget hívnak, ha olyan probléma merül fel, amely emberi beavatkozást igényel. 

A robotok emellett 40 percenként tisztítják magukat vegyszermentes, ózonnal kezelt vízzel, amely semlegesíti a szagokat, baktériumokat és vírusokat. Az egész projekt a nulláról indult, a második étterem az Egyesült Államokban nyílik meg.

Nem ez az egyetlen cég, amely megpróbálja automatizálni a gyorséttermeket, de Shamai szerint az övé az egyetlen átfogó koncepciójú autonóm üzlet. A riválisok a meglévő üzleteket szerelik fel utólagosan robotokkal.

Néhány éven belül valószínűleg nem dolgoznak majd emberek a gyorséttermekben − prognosztizálja az automatizálási guru, aki szerint az emberek rájönnek, hogy amúgy is vannak jobb munkák.