Ezen a hétvégén is bárki birtokba veheti a rakpartot

2023.03.31. 15:15
A pesti alsó rakpart ezen a hétvégén is megnyílik a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők rövidebb útvonalon, a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között használhatják autómentes környezetben a rakpartszakaszt.

Folytatódik a népszerű hagyomány: az április 1–2-i hétvégén a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók újra birtokukba vehetik teljes szélességében a pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között – írja lapunkhoz elküldött közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Erre az útszakaszra péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 23 óráig nem hajthatnak be a gépjárművel közlekedők. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el.

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem lehet az útpályán gyalogosan közlekedni, a megnyitott rakpartszakasz déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal közelíthető meg.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhetik el a rakpartnyitás helyszínét.

Teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, ezért a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják, amire a kihelyezett tájékoztatók hívják fel a figyelmet.

A megnyitott rakpartnak köszönhetően a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, autómentes környezetben élvezhetik Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

A BKK kéri a kerékpárral, rollerrel vagy gördeszkával közlekedőket, hogy fokozottan figyeljenek a gyalog járó felnőttekre és gyermekekre.  • Tippek
  • Lakáshitel