Nem áll le a SPAR, újabb termékek árát csökkenti

2023.04.04. 12:27
Újabb termékeknek csökken az ára a SPAR és INTERSPAR áruházakban – írja a vállalat a honlapján.

A héten már csaknem 600-ra emelkedik azon termékek száma, amelyek árát az Árzuhanás promócióban csökkentette a SPAR Magyarország.

2023. április 4-étől

  • a sajtok 9–36 százalék közötti mértékben,
  • a kakaók, kakaós tejek 10–20 százalék közötti mértékben,
  • a tejfölök, tejek, joghurtok, túrók, vajak 5–18 százalék közötti mértékben,
  • a mákok 17 százalékkal,
  • a rizsek ára 9–15 százalék közötti mértékben csökken.

SPAR közleménye szerint a vásárlókat a hetente csökkenő árak mellett az egyéb kedvezményekkel, akciókkal, hűség- és kuponajánlatokkal igyekeznek segíteni.

Árháború Magyarországon

Magyarországon működő üzletláncok már hetek óta árháborút folytatnak, és egymásra licitálva csökkentik a termékek árát. Érdekes fejlemény lehet ezen a téren, hogy a kormány egy árfigyelő rendszert is bevezethet a közeljövőben azért, hogy segítsék a lakosság tájékozódását. 

Tesco kínálatában például január óta már több mint 2000 termék ára csökkent, február vége óta pedig több mint 400 termék áránál tapasztalható további mérséklődés. Hétfőn pedig bejelentették, hogy csütörtöktől például közel felére csökken a Kunsági tejföl ára, 26 százalékkal lesz olcsóbb a füstölt-főtt, kötözött lapockasonka, az idared alma és a csemegehagyma 45-45 százalékkal lesz kedvezőbb árú.

De a Penny sem maradt alul az árversenyben, ami bejelentette, január óta közel 400 termék árát csökkenti tartósan, akár 33 százalékkal.