Akadozott az OTP Bank online és mobilos szolgáltatása

2023.04.06. 14:21 Módosítva: 2023.04.06. 14:46
Hibaüzenet fogadta az OTP oldalára látogató felhasználókat csütörtök kora délután. Azóta a hiba elhárult, és a bank közölte, hogy helyreállt a rendszer.

„Technikai hiba okozhat problémát az OTP-internetbank és -mobilbank működésében, valamint a bankfiókok szolgáltatásában. Kollégáink mindent megtesznek, hogy mielőbb helyreállítsák a megfelelő működést. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk!” – olvasható az OTP weboldalán megjelent tájékoztatásban. 

Kollégánk azt tapasztalta, hogy az OTP szolgáltatása valóban akadozik: vannak olyan funkciók, amelyek működnek, de olyanok is, amelyek nem, és a rendszer általánosságban véve is lassabban működik a szokásosnál. 

Példának okáért a gépkocsinyereménybetét-lekérdezésnél és -visszaváltásnál a rendszer azt jelzi: „Pillanatnyilag a banki rendszer nem elérhető. Kérjük, tranzakcióját ismételje meg később.” Ezenkívül a sikeres vásárlások esetén is a szokásosnál lassabban érkeznek meg a push-üzenetek.

Helyreállt a rendszer 

Frissítés: Az OTP cikkünk megjelenése után tájékoztatott minket arról, hogy „rövid ideig tartó technikai hiba okozott nehézséget az OTP Bank internet- és mobilbanki, valamint fióki kiszolgálásában”.

A rendszerek helyreálltak, a megszokott módon működnek

– közölte a bank.