Németországból érkező kanadai állampolgár kerül a debreceni akkugyár élére

2023.04.20. 13:26
A kínai Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) akkumulátorgyártó magyarországi leányvállalatához egy új ügyvezető érkezik Németországból. Che Guo Cheng kanadai állampolgársággal rendelkezik.

Che Guo Cheng személyében új ügyvezetője lesz a kínai Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) akkumulátorgyártó magyarországi leányvállalatának, a Contemporary Amperex Technology Hungary Kft.-nek.

Sok információ eddig nincs az új ügyvezetőről, de azt tudni lehet a cégbírósághoz eljuttatott papírokból, hogy kanadai állampolgársága van – bár Németországból érkezik.

24.hu azt is kiderítette, hogy Che Guo Cheng konkrétan erfurti lakcímmel rendelkezik. A város Arnstadt közelében található, ahol a CATL első európai, thüringiai gyáregysége már megkezdte a működését. 

Korábban beszámoltunk róla, Fred Zhang, a CATL nemzetközi kommunikációért felelős menedzsere biztosra veszi, hogy idén nyáron elindul a gyár építése, jövőre pedig jöhet a tesztüzem, majd 2025-től pedig már teljes kapacitáson működhet a debreceni akkumulátorgyár.

Az is kiderült, hogy a debreceni gyár teljesen automatizált lesz: a munkafolyamatok nagy részét a robotok végzik, így csak a gépek működését felügyelő személyzetre lesz szükség. Zhang szerint először még csak kínai szakemberek érkeznek Magyarországra, de hozzátette, később a tervezett 9000 fős létszám.