Hatalmas beruházás valósul meg a reptérnél

2023.04.27. 15:29
Vecsés és Gyál határában épít 241 ezer négyzetméter nagyságú logisztikai bázist a belga–magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező WLP (Weerts Logistics Park) és a RaktárAD 175 millió euró beruházással – közölte az MTI-vel a befektetői csoport, amelynek a vecsési a harmadik magyarországi projektje.

A közlemény szerint a Liszt Ferenc repülőtér közelében fekvő, 60 hektáros területen a belga WLP négy, egyenként 50 ezer négyzetméter nagyságú, elsősorban nagy logisztikai cégek befogadására alkalmas óriáscsarnokot épít.

Magyar partnere, a RaktárAD kifejezetten a kkv-k és mikrovállalkozások számára fejleszt logisztikai központokat. A vecsési logisztikai parkban épülő, 36 ezer négyzetméter összterületű létesítményben kisebb cégek, műhelyek kétezer négyzetméter nagyságban bérelhetnek területet.

A társaság korábban Alsónémedin és Nagytarcsán épített összesen 200 ezer négyzetméter nagyságú raktárcsarnokot. A cég közölte, hogy a nagytarcsai logisztikai bázis kihasználtsága 100 százalékos, a vecsési központ várhatóan 3-5 év alatt telhet meg bérlőkkel.

Energiahatékony megoldások

Közölték: az energiahatékony megoldásokat felvonultató logisztikai park megfelel az ingatlanpiac legszigorúbb fenntarthatósági, környezetvédelmi szabványának, a BREEM minősítési feltételeinek.

A Vecsés és Gyál határán épülő beruházás a WLP 25. európai projektje. A belga társaság Belgiumban, Hollandiában, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban és Olaszországban több mint 900 ezer négyzetméternyi logisztikai beruházással rendelkezik. 

Az MTI beszámolója szerint a RaktárAD Ingatlanfejlesztő Kft. 8,4 milliárd forint árbevétel mellett 5,4 milliárd adózott eredménnyel zárta a 2021-es évet.