Átalakul a vezetés az MVM-nél, vannak, akik végleg távoznak

2023.05.04. 13:26
A változás az üzleti folyamatokat nem érinti, a változások következményeként az MVM Zrt. szervezete egyszerűbb és átláthatóbb lesz, ami hozzájárul a csoport versenyképességének javításához – tájékoztatott a vállalat.

Az MVM Zrt. 2023. január 23. napjával megújult igazgatósága a hatékonyság jegyében 2023. május 8-tól átalakítja az MVM Zrt. operatív vezetését, megváltoznak korábbi vezérigazgató-helyettesi, igazgatósági szakterületek, és változik a hozzájuk kapcsolódó feladat- és hatáskörök felosztása is – olvasható a vállalat közleményében.

Ennek értelmében május 8-i hatállyal az MVM felső vezetésének összetétele megváltozik.

Van, aki új feladatot kap

Távozik (tehát véglegesen elhagyja a vállalatot) Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes, Alkér Zoltán infrastruktúravezérigazgató-helyettes, Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi, befektetési üzletági és tranzakciós igazgató, illetve Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgató.

Kikerül (az információink szerint más feladatokat kap) az MVM Zrt. felső vezetéséből Sum János Szilárd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Fluck Benedek humánerőforrás- és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes és Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgató.

A változások következményeként az MVM Zrt. szervezete egyszerűbb és átláthatóbb lesz, ami hozzájárul a csoport versenyképességének javításához. A változás az üzleti folyamatokat nem érinti. Az MVM Zrt. hivatalos tájékoztatást ad majd az új menedzsment összetételéről

tette közzé az MVM.

Az Index megkeresésére az MVM részleteket nem közölt.