Megvannak az MVM új felső vezetői

2023.05.08. 13:12
Megerősítette az MVM, hogy a korábbi távozók helyére Tamáska József új általános vezérigazgató-helyettes, Deme Krisztián kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, valamint Kiss Csaba termelési vezérigazgató-helyettes érkezik. Továbbá Mátrai Károly vezérigazgató Bally Attilát műszaki vezérigazgató-helyettesnek, Szappanos Sándort támogatási és fejlesztési portfólió-menedzsment igazgatónak, Martini Rékát stratégiai és tranzakciós igazgatónak nevezi ki.

Az Index kérdésére az MVM szóban is megerősítette, amit hivatalosan a vállalat honlapján is olvasható, miszerint megvannak a cég leendő felső vezetői:

  • Tamáska József lesz az új általános vezérigazgató-helyettes,
  • Deme Krisztián a kereskedelmi (vagy ügyfélkapcsolati) vezérigazgató-helyettes és
  • Kiss Csaba a termelési vezérigazgató-helyettes.
  • Továbbá Bally Attilát műszaki vezérigazgató-helyettesnek,
  • Szappanos Sándort támogatási és fejlesztési portfólió-menedzsment igazgatónak,
  • Martini Rékát stratégiai és tranzakciós igazgatónak nevezi ki Mátrai Károly vezérigazgató.

Mint ismert, Az MVM Zrt. 2023. január 23. napjával megújult igazgatósága a hatékonyság jegyében 2023. május 8-tól átalakítja az MVM Zrt. operatív vezetését, megváltoznak korábbi vezérigazgató-helyettesi, igazgatósági szakterületek, és változik a hozzájuk kapcsolódó feladat- és hatáskörök felosztása is – olvasható a vállalat közleményében.

ENNEK ÉRTELMÉBEN MÁJUS 8-I HATÁLLYAL AZ MVM FELSŐ VEZETÉSÉNEK ÖSSZETÉTELE MEGVÁLTOZIK.

Van, aki új feladatot kap

Távozik (tehát véglegesen elhagyja a vállalatot) Spilkó József termelési és műszaki vezérigazgató-helyettes, Alkér Zoltán infrastruktúravezérigazgató-helyettes, Cseh Tamás Zoltán csoportszintű nemzetközi, befektetési üzletági és tranzakciós igazgató, illetve Tomaj Balázs csoportszintű kiemelt ügyekért és kapcsolatokért felelős igazgató.

Kikerül (az információink szerint más feladatokat kap) az MVM Zrt. felső vezetéséből Sum János Szilárd kereskedelmi vezérigazgató-helyettes, Fluck Benedek humánerőforrás- és szolgáltatási vezérigazgató-helyettes és Tokai Magdolna csoportszintű támogatáskoordinációs igazgató.

A változások következményeként az MVM Zrt. szervezete egyszerűbb és átláthatóbb lesz, ami hozzájárul a csoport versenyképességének javításához. A változás az üzleti folyamatokat nem érinti. Az MVM Zrt. hivatalos tájékoztatást ad majd az új menedzsment összetételéről

– tette közzé az MVM.