Újabb országgal bővítené járatkínálatát a Wizz Air

2023.05.09. 16:44
Egy bangladesi lap értesülései szerint hamarosan Bangladesbe indíthat járatot a Wizz Air. Az ehhez szükséges engedélyről akár egy hét múlva is megállapodhatnak.

A légi közlekedési ágazat forrásai szerint a bangladesi polgári légi közlekedési hatóság (CAAB) nem konzultált az országban működő légitársaságokkal a döntésről. Emellett a polgári légi közlekedési és idegenforgalmi minisztérium sem tud az ügyről – közölte a Dhaka Tribune.

a döntés miatt aggódnak a helyi légitársaságok, akik a CAAB-ot hibáztatják az „egyenlőtlen versenyért”.

Úgy vélik, hogy a bangladesi polgári légi közlekedési hatóság az ország érdekei ellen dolgozik. Hozzátették, hogy a Wizz Air lényegesen alacsonyabb árakat kínál, ami a hazai légitársaságok egyenlőtlen versenyhelyzetéhez vezetne, ráadásul már most is küzdenek az utasok megszerzésével a Közel-Kelet felé tartó útvonalakon.

Jelenleg öt Egyesült Arab Emírségekbeli légitársaság – az Emirates, az Etihad Airways, a Flydubai, az Air Arabia és az Air Arabia Abu Dhabi – indít járatokat az ország fővárosából, Dakkából. A belföldi légitársaságok közül a Biman és a US-Bangla kínál járatokat Bangladesből az Egyesült Arab Emírségekbe.