Az energiaválság miatt nincs világítás a miskolci futópályán

2023.05.12. 11:31
Az energiaválságra hivatkozva nincsen világítás a miskolci Győri kapu ifjúsági sportpályán, így 20 óra után látási nehézségek lépnek fel. A fű elburjánzása ennél is régebb óta fennálló probléma.

A boon.hu egyik olvasója számolt be róla a lapnak, hogy a miskolci Győri kapui ifjúsági pályán a korábban megszokottakhoz képest este 8 után jelenleg nincsen világítás a futópályán. Mint azt a portálnak is mesélte, hogyha zárásig, azaz 21 óráig marad, már az orráig sem lát. Emiatt fontolóra vette, hogy fejlámpával fusson.

Elmondása szerint a fűnyírás még régebb óta probléma. Egészen derékig érőig hagyják megnőni a füvet, amikor egyáltalán felmerül a lenyírása. Ez már tavaly is így volt. A környéket körülbelül egy hete kezdték el megtisztítani az elburjánzott természettől, de a sportpálya gyepének fele még mindig gazos.

Az energiaválság miatt nekünk is energiatakarékossági szempontok alapján kellett mérlegelnünk a működtetést ősszel. Először részlegesen kapcsoltuk le a világítást. A Győri kapui ifipályán például két lámpa világított. Mivel most már a nappalok hosszabbak az esti órákban, ezért a terület őrzőjére bízzuk, hogy felkapcsolja-e a villanyt. Véleményem szerint azonban jelenleg nincs szükség rá, mivel este 9-ig világos van

– mondta Bodnár László, a Miskolci Sportcentrum Kft. műszaki vezetője a portál megkeresésére.

Bodnár arról is beszélt, az egyetemi sportpályán hasonló intézkedéseket vezettek be, feleslegesen se villanyt, se távhőt, se vizet nem hasznának, de „fejlámpával saját felelősségre bárhol lehet futni”.

A Diósgyőri Tanuszodát teljesen be kell zárniuk, de apró örömöt jelent, hogy a Kemény Dénes Városi Sportuszodára sikerült forrást szerezniük, amiben a Magyar Vízilabda Szövetség volt segítségükre. A fűnyírással kapcsolatban azt mondta, főként az uszoda mellett nyírják a füvet, de egyszer majd sorra kerül a futópályák környéke is.