Egy amerikai milliárdos vásárolta meg a Forbes magazint

2023.05.13. 11:16
Austin Russell amerikai üzletember, az autóipari Luminar Technologies tulajdonosa megvásárolja a Forbes magazint is megjelentető Forbes Global Media Holdings többségi részesedését.

Az erről szóló közlemény szerint a milliárdos 82 százalékos részesedést szerez a kiadóban, mintegy 800 millió dollárra értékelve azt. Az eddigi többségi tulajdonos, a hongkongi székhelyű Whale Media Investments kisebbségi tulajdonos marad. Austin Russell az ügylet keretében a Forbes család tulajdonában még meglévő részesedést is kivásárolja − közölte az MTI. 

A közlemény szerint a 28 éves amerikai üzletember nem vesz részt a társaság napi működésében. Az egyelőre nem világos, hogy Austin Russell miként finanszírozza az ügyletet.

A Forbes, az Egyesült Államok egyik legrégebbi sajtóorgánuma mintegy 5 millió olvasóval. Úgy tudni, hogy a kiadvány jelenleg nyereséges.

A Forbes médiabirodalmat 2014 óta nem a Forbes család irányítja, amikor is eladta többségi részesedését az Integrated Whale Mediának, miután meghiúsult egy ügylet, ami révén tőzsdére vitték volna a céget.