Anyagi okok miatt nem nyit ki idén a kedvelt termálfürdő

2023.05.18. 18:45
Nem nyit ki idén a Zala megyében található népszerű termálfürdő. Ugyan felmerült, hogy az önkormányzat eladná a létesítményt, előrelépés nem történt.

Anyagi okok miatt idén sem nyit ki a Letenyén található, önkormányzati tulajdonú, népszerű termálfürdő. Az április végi képviselő-testületi ülésen elhangzottak szerint a nyitás a város leendő tanuszodája miatt sem lehetséges. 

A Termál Online beszámolója szerint ugyanis az új tanuszoda hamarosan elkészül, viszont lehetséges, hogy a medencék töltéséhez szükséges vizet nem lehet a közműhálózatról biztosítani. Így elképzelhető, hogy az amúgy is zárva tartó termálfürdő hideg vizes kútjából biztosítják majd ideiglenesen az uszoda vízellátását. 

A Zala megyében található termálfürdő 2003-ban nyitotta meg kapuit, és szezonálisan, a nyári strandidényben üzemelt. 2018-ban azonban nem nyitott ki, ugyanis a téli időjárás akkora károkat okozott a medencékben, hogy nyárra nem tudták megjavítani. 

2019-ben ismét kinyitottak, ám 2020-ban és 2021-ben a koronavírus-járvány miatt zárva maradt a fürdő. Tavaly nyáron anyagi okok miatt döntöttek a zárvatartás mellett, ugyanis a település nem tudta vállalni a termálfürdő működtetésével járó ráfizetést. Akkor felmerült, hogy kiadnák vagy eladnák a létesítményt. Az utóbbiról már született is döntés, ám idén nem történt előrelépés.

Mint megírtuk, felújítási munkálatok miatt a Csornán található termálfürdő sem nyit ki idén. Ugyan a nyár végére már a beruházás nagy részével elkészülnek, a nyitás csak 2024-ben várható. A fürdők nyitási időpontjáról ebben a cikkünkben írtunk bővebben.